Tartalom betöltése...

Keresztül Tunézián

2014.03.21. 00:58

Vasárnap korán kezdődött a nap a Saharun mezőnyének. Tekintettel a megteendő távra (útvonaltól függően 5-600 kilométer) a rajt reggel hét órakor volt a Hotel du Park parkolójából.

A gyors eligazítást követően a csapatok sorba elhagyták a rajthelyet. Elkezdte a pontgyűjtést a harmadik norvég csapat is, www.rallyafrica.no, valamint kilenc óra körül a BMW-k is lekerültek az ISUZU B! Racing Team autójának platójáról és a Kiss testvérek is nyeregbe pattanhattak.

 
Ezen a napon 29 feladat várt a versenyben indulókra, a célkoordináta pedig a Ksar Ghilane oázis bejáratánál volt. A feladatok megoldásával 215 pontot lehetett volna szerezni, ám ez ma senkinek nem sikerült. Három csapat gyűjtött 185-185 pontot, ők a Gekkó, a Ramon Car és a Q Raid Racing.
 
A versenyzők dolgát nehezítette, hogy csapadékosak voltak a versenyt megelőző hetek, így sárból nem volt hiány a versenyútvonalon. Ennek megfelelően az autók kisebb-nagyobb sárréteggel borítva futottak be a célba. 

 
A Gekkó csapattól megtudtuk, hogy rögtön a nap elején buktak 10 pontot. Az általuk vélt autópálya lehajtó a valóságban nem volt ott, kénytelenek voltak tovább menni és már nem fordultak vissza az elhagyott pontokért. Ezen a napon egy hosszú, köves rázós pistével is meg kellett küzdeni, a Gekkó Toyotájának itt kilazult az egyik kereke, de gyorsan orvosolták a problémát. Ezzel a szakasszal a norvég Desertrally.no Car 1-nek is meggyűlt a baja, nekik a bal első kerék fékje lett oda. 
„Holnap megjavítjuk, vagy lekötjük, megtűrjük a csövet vagy valami lesz és három kerékkel megyünk tovább” - mondta Nagy Miklós. „A dolog pikantériája az, hogy tavaly is három kerékkel versenyeztünk, akkor a féltengelyünk tört el. Átmentünk egy pici kis folyón, amivel nem kalkuláltunk de egyébként tetszett a mai szakasz.”

 
A vasárnapi itinerbe egy kincskereső feladat is bekerült: „Itt találsz egy kincset, hozd el” - állt az utasítás a koordináták mellett. Az 5 pontot az a csapat kapta volna, amely megtalálja az elrejtett energiaitalos dobozt, ám az elsőnek odaérő Gekkó legénysége nem találta a kincset, valaki megelőzte őket. A rendezők végül a logger adatai alapján igazolva látták, hogy valóban ők voltak az elsők a helyszínen, ezért megkapták a kincskeresésért járó pontokat.
 
Izgalmas kalandba keveredett a www.rallyafrica.no csapat is. Az utolsó koordinátánál jártak, már sötétben, amikor hirtelen négy fegyveres katona termett az autó mellett. Igazoltatták őket, érdeklődtek ittlétük oka iránt, de mindent rendben találtak, és útjára engedték a norvég csapatot.

 
A versenyiránytás a nap végénis letöltötte a loggerekből az adatokat, számolt, majd az alábbi ideiglenes állást közölte:
 
1. White 11x - 308 pont
2. Gekkó 297 - pont
3. Desertrally.no Car 1 - 283 pont
4. Ramon Car - 271 pont
5. Q Raid Racing - 263 pont
6. Grox - 232 pont
7. Magnum Team - 214 pont
8. www.rallyafrica.no - 175 pont
9. Metalsheet - 165 pont
10. Bozottours - 56,5 pont
11. ISUZU B! Racing Team - 0 pont
 
Megjegyzés: A pontszámok nem véglegesek, mert a csapatfotók és fotópontok ellenőrzése miatt változhat.

 
A rendezői SsangYong ma először találkozott homokkal. A Ksar Ghilane oázisban található szálláshelyet csak dűnéken lehet megközelíteni, így az út során először be lett kapcsolva az összkerékhajtás az autón, amely így gond nélkül bevitte az utasait a szállodához. 
Igen szállodához, mégpedig egy új szállodához, amely olyannyira most épült, sőt épül, hogy az oázisba vezető úton az RD és 00-s autó megelőzött egy ágyakat szállító pick-upot, amelyről aztán kiderült, hogy a hotelbe hozta az ágyakat. Sajnos az ígéret ellenére a felső szinten pár szoba nem készült el, így a csapatok egy része a szomszédos kempingben állított sátrat. 



Lassan mindenki elfoglalta az éjszakai szállását, ki a saját lacikonyháját felállítva, ki a szálloda vendégszeretetét élvezve elfogyasztotta a vacsoráját. Ezt követően többen az oázis termál-tócsája felé vették az irányt, majd nekivetkőzve belecsobbantak a meleg vízbe, ahol aztán több órán áztatták és szórakoztatták egymást mindenféle poénokkal, mígnem éjfél körül végül mindenki aludni tért.


További fényképek:
Saharun 2014 Day 04


Írta: Bálint F Gyula, fotó: BFGY, Polgár András

 











web50.hu



WorldGate GPS

sport365.hu

AHU



 

Copyright 2010-2019 Saharun | Minden jog fenntartva. A domain-en található tartalmak, valamint környezetük és a szellemi termékek jogilag védettek, illetve a szellemi termékekre vonatkozó védettséget élveznek. Ezen objektumokat - a Saharun Iroda előzetes írásos engedélye nélkül - kereskedelmi célra, kiadásra nem lehet felhasználni, illetve más honlapon nem lehet megjeleníteni, kivéve a jogdíjmentesnek (Copyright free) feltüntetett tartalmakat. A Saharun oldalai tartalmazhatnak olyan megjelenéseket, melyek tulajdonosaik által jogilag védettek.
Napi hírfolyam
2015 Csapatok
2015 Útvonal
2015 Pályaírás

 

Saharun
Kategóriák
Szabályzat
Off-Road játék
Hírek
Galéria
Gy.I.K.
Kapcsolat
2014 Napi hírfolyam
2014 Csapatok
2014 Eredmények
2014 Motoros asszisztencia
2014 Szabályzat
2014 Pályaírás
2013 Útvonal
2013 Csapatok

2013 Eredmények
2013 Videók
2012 Útvonal
2012 Csapatok

2012 Eredmények
2012 Videók
Facebook