Tartalom betöltése...

Pancsolás a Grand Ergben

2014.03.20. 21:53

A Saharun 2014 hatodik napján a csapatok nagy része a Ksar Gilane-tól dél-nyugatra, egy dűnék közötti tálcában megbúvó Le Lac elnevezésű termálvizes forrást célozta meg.

Kedden korán kellett kelniük a résztvevőknek. Hiába volt a napi táv mindössze 60 kilométer, ebből ötvenet a dűnék között kellett megtenni, várhatóan 6-7 óra alatt. Reggelre megérkezett Ksar Ghilane-be az üzemanyag szállítmány, így a szokásos készülődés mellett tankolniuk is kellett a csapatoknak. Egy platós autón található üzemanyaghordókból kézi szivattyúval kannákba kellett előbb átfejteni, majd abból az autók üzemanyag tartályába áttölteni a benzint vagy gázolajat. A „töltőállomás” előtt sorakoztak fel az autók, a művelet pedig elég hosszadalmasnak bizonyult.



Nem mindenki vállalta be a Le Lac-hoz vivő, nehéznek ígérkező szakaszt. Amint azt a tegnapi beszámolóban leírtuk, Gyurkó Gáborék és a motoros srácok Douzba mentek ezen a napon. Reggel kiderült, hogy velük tart még a Suzuki Vitarás Göcsej Team és az El Dűnék Team is. Ez a kis csapat szerda este Tembainban csatlakozik újból a mezőnyhöz.

A versenyző csapatok közül a White 11x, a Gekkó és a www.rallyafrica.no gyűjtötte a legtöbb pontot, 299-et, a Desertrally.no Car 1, a Q Raid Racing és a Metalsheet kilenccel kevesebbet. A versenyre továbbra is a White 11x vezet 784 ponttal. Batha Róbert a következőket mondta este:



"Nagyon jó volt a nagy dűnék között autózni. A korábban lehullt eső miatt a homok keményvolt, gond nélkül fel lehetett menni akár a legmagasabb dűnékre is. Az első autók között haladtunk, nem volt nyom, meg kellett keresni a megfelelő utat, élvezetes volt. Minden feladatot megoldottunk, reméljük, hogy nem hibáztunk. Ha ez így van, akkor nem csökkenhetett előnyünk az üldözőinkhez képest."

A verseny állása a 7. nap végén:

1. White 11x - 784 pont
2. Desertrally.no Car 1 - 773,5 pont
3. Gekkó - 754 pont
4. Ramon Car - 719 pont
5. Q Raid Racing Team - 705,5 pont
6. www.rallyafrica.no - 623 pont
7. Metalsheet - 597 pont
8. Grox - 568,5 pont
9. Magnum Team - 545 pont
10. Bozottours - 291 pont
11. Isuzu B! Racing Team - 0 pont

Megjegyzés: A pontszámok nem véglegesek, a csapatfotók és fotópontok ellenőrzése miatt változhat.



A két rendezői autó, a túrázók, illetve a velük tartó Grox és Magnum Team 10 óra körül hagyták el a Ksar Ghilane-i szálloda előtti placcot. Egy helyi guide vezetésével délnek tartottak egy köves pistén Zmila kempingig. Itt Polgár András rövid eligazítást tartott, mindenki beállította a homokozáshoz szükséges guminyomást majd nekiindultak volna az első nagy dűnehegynek, csakhogy a guide autójának összkerékhajtása megmakacsolta magát, az első tengelyt nem sikerült bekapcsolni a hajtásba. Rövid szerelés kezdődött, a vezetőnk hol a motorházban babrált, hol az autó alá feküdve, de végül Szabó Viktor segítségével oldódott meg a probléma, végre egyszerre mozdult mind a négy kerék a gázadásra. Indulhattunk.





Az érkezésünket megelőző eső eredményeképpen a homok betonkemény volt, az autók könnyedén lavíroztak a dimbes-dombos emelkedőn. Hogy mekkora eső volt, azt reggel tudtuk meg, amikor házigazdánk mutatott egy videót. A Ksar Ghilane felé vezető aszfaltút áthalad több olyan mélyedésen, amit nálunk felé folyómedernek neveznénk és hidat építenénk rajta. Három nappal érkezésünk előtt egy ilyennél készült az említett videó, amelyen az látható, hogy a szálloda tulajdonos Isuzuja úgy kel át a vízfolyáson, hogy az autó motorházteteje is a víz alatt van. A folyó közben elapadt, de nyomaival mi is találkoztunk:



A mai utunk során több nagy dűnehegyen is át kellett kelnünk. Ezekben a sávokban elhelyezkedő homoksávoknak az a szépsége, hogy nem biztosítanak táptalajt növényeknek, így a homok fodrozódását, a szél által kialakított hullámokat, dombokat, mélyedéseket, gyönyörű fény-árnyék játékokat nem töri meg semmi, így nagyszerű fotótémát biztosítanak. Persze Le Lac-ba vezető nyomvonal mentén a tájat rövid időre megtörik az autók, motorok, sőt kamionok nyomai, de a terepgumik által otthagyott lenyomatokból is ki lehet hozni ezt-azt fotóilag.





Zmilától mintegy 18 kilométerre egy kávézóhoz értünk. Kávé persze nem volt, hacsak mi nem főztünk. A nádból épült, három helységes kis házikó mellett elidőztünk egy keveset, páran ebédeltek, majd tovább indultunk. Ahogy haladtunk a Grand Erg belseje felé, egyre szárazabb lett a homok. Míg az út elején sajnáltuk, hogy a páran úgy döntöttek, nem teszik meg ezt az utat, itt már igazat kellett adnunk nekik. Huszonegy-néhány kilométerrel odébb újabb kávézót érintett utunk, de itt nem időztünk sokat, mentünk tovább. Nem sokkal a napi cél előtt belefutottunk az egyik dűne tetején fennakadt Bozottours csapattal. Amíg a Begya Team az Isuzu B! Racing Teammel karöltve a Suzukisok segítségére sietett, a rendezői SsangYong is szorult helyzetbe került egy laza homokos mélyedésben. A guide-unk sietett András segítségére, utasításait követve, néha mindössze pár centis mozdulatsort követve a Rexton önerőből kimászott a gödörből.





A nap éppen eltűnt a dűnék mögött, amikor megérkeztünk Le Lac-ba.
A dűne teknő közepén egy csövön tör fel a termálvíz a homokból. Hasonlóan a Ksar Ghilane-ihoz, itt is próbafúrás eredményeképpen bukkantak kőolaj helyett meleg vízre. Itt azonban valószínűleg a homok miatt nem lehetett medencét ásni, a zubogó víz alakítja maga körül a mélyedést. A cső közelében lehet fél méter mély, majd folyamatosan csökken a mélysége. Az egész „tó” átmérője nem lehet több 10 méternél. Az egyik oldalon elkeskenyedve, patakként megy tovább, partján sűrű, magas fű nő, pár száz méterrel odébb még pár fa is található. Hiába azonban a bő utánpótlás, a víz hamar eltűnik a homokban.


Fotó: Polgár András

A csapatok felhúzták a sátrakat, megvacsoráztak, majd szép lassan megtöltöték a melegvizes medencét. Ahogyan Ksar Ghilane-ban, itt is emelkedett hangulatban áztatták magukat a Saharun résztvevői. Tíz óráig még zenéjük is volt, utána, a helyiekre és a Le Lac-nál lévő másik turista csoporta való tekintettel lekapcsolták az erősítőt. Az utolsó fürdőzők két óra után hagyták el a meleg vizet és tértek nyugovóra.


További fényképek:
Saharun 2014 Day 06


Kép, szöveg: Bálint F Gyula












web50.hu



WorldGate GPS

sport365.hu

AHU



 

Copyright 2010-2019 Saharun | Minden jog fenntartva. A domain-en található tartalmak, valamint környezetük és a szellemi termékek jogilag védettek, illetve a szellemi termékekre vonatkozó védettséget élveznek. Ezen objektumokat - a Saharun Iroda előzetes írásos engedélye nélkül - kereskedelmi célra, kiadásra nem lehet felhasználni, illetve más honlapon nem lehet megjeleníteni, kivéve a jogdíjmentesnek (Copyright free) feltüntetett tartalmakat. A Saharun oldalai tartalmazhatnak olyan megjelenéseket, melyek tulajdonosaik által jogilag védettek.
Napi hírfolyam
2015 Csapatok
2015 Útvonal
2015 Pályaírás

 

Saharun
Kategóriák
Szabályzat
Off-Road játék
Hírek
Galéria
Gy.I.K.
Kapcsolat
2014 Napi hírfolyam
2014 Csapatok
2014 Eredmények
2014 Motoros asszisztencia
2014 Szabályzat
2014 Pályaírás
2013 Útvonal
2013 Csapatok

2013 Eredmények
2013 Videók
2012 Útvonal
2012 Csapatok

2012 Eredmények
2012 Videók
Facebook