Tartalom betöltése...

Virágmezőkön át

2014.03.21. 05:10
Szerdán egy viszonylag rövid, ám annál magasabb dűnéket és több csúszdát is tartalmazó szakasz várt a versenyzőkre. Az, hogy mégsem volt egyszerű dolguk, jól mutatja a nyolc órás szintidő is.

A felkelő nap első sugarai nem sokkal hét óra előtt érték el a dűne teknőben táborozó Saharun autókat. A wellness-este, éjszaka után volt idejük pihenni a résztvevőinek, hiszen a rajt csak 11 órakor volt. Az eligazítást és elindulást követően többen is ráérősen lemosták az autójukat a teknő nyugati részén lévő tócsában, de készült pár látványos vízen átszáguldós felvétel is.






Talán pont a pancsolás következményeképpen az Isuzu B! Racing Team autója az elindulás után nem sokkal elkezdett rakoncátlankodni, a motor nem akart felpörögni. Lustee és Viktor Kőváry Barnáék segítségére sietett, míg a többiek tovább araszoltak Tembain felé. A hátramaradtaknak végül sikerült megtalálni és orvosolni a problémát, a légszűrőházba került víz miatt a légtömegmérő hibásan dolgozott. A tisztítást követően a Kőváry – Perepatics – Gál trió gond nélkül elért az esti táborhelyre.

A nap végén két további csapat is technikai gondokkal küszködve érkezett meg a táborhelyre. A Q Raid Racing Team volt a súlyosabb helyzetben. Őket kérdeztük, hogy hol kezdődtek a problémák:



„A problémák már az esti buliban elkezdődtek,” - kezdte viccesen a nyilatkozatát Megyeri Ákos. „Jól mentünk, csak volt némi koncentráció hiányunk. Aztán Norbi nekiment egy olyan partfalnak, aminek nem kellett volna. Mondtam, hogy menjünk jobbra, erre ő elment balra. Az eredmény az lett, hogy majdnem felborultunk. Mindenki jött menteni. Segítségükkel sikerült lejönni, utána mentünk tovább, aztán egyszer csak a kormányművünk megadta magát, elfolyt az olaj, szervó nélkül maradtunk, így értünk be este. A táborban kértünk egy kis segítséget. Mivel a szervó szivattyút nem szíj, hanem fogaskerék hajtja, olaj híján viszont nincs kenése, és nem szerettük volna, hogy esetleg megszoruljon és további károkat okozzon. Ezért leszereltük, egy alumínium lemezből kivágott fedéllel zártuk a nyílását és így megyünk tovább. Az a terv, hogy holnap továbbmegyünk a verseny útvonalon, majd beugrunk Douzban és megpróbálunk szerezni egy kormányművet, amit vagy ott, vagy az esti szálláson kicserélünk.”



Szereléssel töltötte az este egy részét a MagnumTeam is. Jutasi Bálint mondta el, náluk mi volt a gond:

„A mai nap is jó volt, a dűnék meg óriásiak. A nap elején még minden rendben volt, aztán nekünk is csatlakoznunk kellett a konvojhoz, mert a hátsó differenciálművünkből elfolyt az olaj. Most este kijavítottuk a problémát. A műszaki hiba miatt a nap második felében már nem másztunk nagyobb dűnékre, csak az elérhetőbb helyeken lévő pontokat gyűjtöttük be.”

A helysi guide által vezetett konvoj nyugatra hagyta el Le Lac-ot, de rögtön északra fordult, és tartotta is ezt az irányt. Több nagy dűnén is át kellett kelniük az autóknak, és áthaladtak több olyan dűnék áltak körülölelt medencén, teknőn, amelynek alja virágba borult. Az apró lila virágok ráadásul illatosak is, olyan volt áthaladni ezeken a helyeken, mintha friss illatosító került volna az autóba.



A nap vége egy kis túrát is tartogatott a versenyzőknek. Az utolsó feladatot ugyanis a Tembaine  hegy lapos tetejére felmászva lehetett megoldani, ott kellett megkeresni a felírt betűket. Természetesen ez sem okozott gondot a csapatoknak, volt, aki lazán, fürdőruhában mászott fel a sziklákon. Feljutni egyébként nem nagy kihívás, csak vigyázni kell, mert a sziklák nagyon érdesek, szúrnak, karcolnak.





A hetedik napon is a White 11x szerezte a legtöbb pontot, ezúttal a Desertrally.no Car 1-el és a Ramoncarral egyformán 255-t, így továbbra is őrzi vezető pozícióját. Íme az állás:

1. White 11x - 1039 pont
2. Desertrally.no Car 1 - 1028,5 pont
3. Gekkó - 997 pont
4. Ramoncar - 974 pont
5. Q Raid Racing Team - 935,5 pont
6. www.rallyafrica.no - 866 pont
7. Metalsheet - 827 pont
8. Grox - 730,5 pont
9. Magnum Team - 707 pont
10. Bozottours - 459 pont
11. Isuzu B! Racing Team - 0 pont

Megjegyzés: A pontszámok nem véglegesek, a csapatfotók és fotópontok ellenőrzése miatt változhat.



A Saharun 2014 résztevőinek már Le Lac-nél sem lehetett panaszuk a kiválasztott szálláshelyre. Míg azonban ott a termál víz jelentette az igazi vonzerőt, Tembaine-nél a pazar kilátás, a hegy látványa nyújtott maradandó élményt.


További fényképek:
Saharun 2014 Day 07


Kép, szöveg: Bálint F Gyula












web50.hu



WorldGate GPS

sport365.hu

AHU



 

Copyright 2010-2019 Saharun | Minden jog fenntartva. A domain-en található tartalmak, valamint környezetük és a szellemi termékek jogilag védettek, illetve a szellemi termékekre vonatkozó védettséget élveznek. Ezen objektumokat - a Saharun Iroda előzetes írásos engedélye nélkül - kereskedelmi célra, kiadásra nem lehet felhasználni, illetve más honlapon nem lehet megjeleníteni, kivéve a jogdíjmentesnek (Copyright free) feltüntetett tartalmakat. A Saharun oldalai tartalmazhatnak olyan megjelenéseket, melyek tulajdonosaik által jogilag védettek.
Napi hírfolyam
2015 Csapatok
2015 Útvonal
2015 Pályaírás

 

Saharun
Kategóriák
Szabályzat
Off-Road játék
Hírek
Galéria
Gy.I.K.
Kapcsolat
2014 Napi hírfolyam
2014 Csapatok
2014 Eredmények
2014 Motoros asszisztencia
2014 Szabályzat
2014 Pályaírás
2013 Útvonal
2013 Csapatok

2013 Eredmények
2013 Videók
2012 Útvonal
2012 Csapatok

2012 Eredmények
2012 Videók
Facebook